Aktuella filmer för Stadsbion i Falkenberg

Nedan finns en lista över de filmer (sorterade i bokstavsordning) vi visar på Stadsbion i Falkenberg. Klicka på valfri film för mer information.

Annabelle 2 - Creation
Annabelle är tillbaka! Flera år efter den tragiska döden av deras lilla flicka, öppnar en dockmakare och hans fru upp sitt hem för en nunna och ett par flickor från ett barnhem. Men snart blir de måltavlan för dockmakarens besatta skapelse, Annabelle.

Regissör: David F. Sandberg
Skådespelare: Miranda Otto, Stephanie Sigman, Anthony LaPaglia

Tid: 01:49
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 15
Genre: Skräck  Se trailer för filmen
Atomic Blonde
Kronjuvelen hos den brittiska underrättelsetjänsten MI6, Agent Lorraine Broughton (Theron) är lika delar spioneri, sensualitet och skoningslöshet, benägen att använda alla sina förmågor för att överleva hennes omöjliga uppdrag. Skickad ensam till Berlin för att få med sig ovärderliga handlingar ut ur den instabila staden, slår hon sig ihop med den lokala avdelningschefen David Percival (James McAvoy) för att navigera sig genom ett spel på liv och död bland spioner.

Regissör: David Leitch
Skådespelare: Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman, Sofia Boutella, Toby Jones, Eddie Marsan, Bill Skarsgård

Tid: 01:55
Bolag: Noble Entertainment
Ålder: 11
Genre: Action Thriller  Se trailer för filmen
Baby Driver
En begåvad flyktbilsförare (Ansel Elgort) tar musiken till hjälp för att bli bäst på det han gör. När han en dag möter kvinnan i hans drömmar (Lily James) ser Baby en chans till en sista flykt, denna gång från sitt liv som kriminell. Men ledaren för ett brottssyndikat (Kevin Spacey) har andra planer för Baby och snart tvingas han, med livet, kärleken och friheten som insats, ta del i en stöt dömd att misslyckas.

Regissör: Edgar Wright
Skådespelare: Ansel Elgort, Lily James, Jon Hamm, Kevin Spacey, Jamie Foxx, Jon Bernthal

Tid: 01:45
Bolag: United International Pictures
Ålder: 15
Genre: Action Crime Thriller  Se trailer för filmen
Big Foot Junior
Den 13-årige ensamvargen Adam ger sig ut på ett strapatsfyllt äventyr för att lösa mysteriet med sin försvunna pappa. Det tar inte lång tid innan han upptäcker att hans pappa inte är någon annan än den legendariske Bigfoot, som har gömt sig i vildmarken i åratal för att skydda sig själv och sin familj från HairCo, ett jätteföretag som vill göra vetenskapliga experiment med Bigfoots speciella DNA. När Adam återförenats med sin pappa inser han att även han har begåvats med superkrafter som överträffar hans vildaste fantasi. Men HairCo är dem snart hack i häl. Adams fotspår i skogen leder dem rakt mot Bigfoots gömställe...

Regissör: Ben Stassen
Skådespelare: Svenska röster: Jan Johansen, Jamil Drissi, Linus Wahlgren, Cecilia Wrangel, Claes Ljungmark, Fredrik Hallgren, Lizette Pålsson, Mattias Knave, Sanjin Kljucanin

Tid: Ej angivet
Bolag: Svensk Filmindustri
Ålder: Barntillåten
Genre: Animerad familjefilm  Se trailer för filmen
Dumma Mej 3
Teamet bakom filmsuccéerna, Dumma mej 1, 2 och Minionerna återvänder för ytterligare ett äventyr med Gru, Lucy och deras bedårande döttrar, Margo, Edith och Agnes - och förstås minionerna. I DUMMA MEJ 3 får vi möta en ny figur, skurken Balthazar Bratt, en före detta barnstjärna som nu vuxit upp och blivit besatt av karaktären han spelade på 80-talet.

Regissör: Pierre Coffin, Chris Renaud
Skådespelare: Henrik Dorsin, Andreas Rothlin Svensson, Cecilia Wrangel Schoug, Fredde Granberg, Anton Körberg m.fl.

Tid: 01:30
Bolag: United International Pictures
Ålder: Barntillåten
Genre: Animerad film Komedi  Se trailer för filmen
Dunkirk
DUNKIRK är berättelsen om de hundratusentals brittiska och allierade trupper som blir invaderade och omringade på stranden vid Dunkerque av fientliga styrkor under andra världskriget.

Regissör: Christopher Nolan
Skådespelare: Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Aneurin Barnard, Jack Lowden, Fionn Whitehead, Harry Styles, Cillian Murphy, James D´Arcy

Tid: 01:47
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 15
Genre: Action Drama Krigsfilm Verklighetsbaserad  Se trailer för filmen
En Flodhäst I Tesalongen
STEPHEN FRYS BESTSELLER HAR ÄNTLIGEN KOMMIT TILL VITA DUKEN! Ted Wallace är ett försupet och förlegat vrak till teaterskribent som har avskedats från tidningen han skrev åt och spenderar dagarna med att bespotta den omvärld som inte förstår hans skarpsinne. Gamle vännerna Lord och Lady Logan förbarmar sig över honom på deras herrgård, där det tydligen har skett en del oförklarliga mirakel. Sonen i huset verkar besitta läkande krafter och de något blåögda föräldrarna hoppas kunna göra hans namn vida känt. Men Ted har genomskådat unge David och funderar nu på hur han bäst ska lyckas avslöja honom? Stephen Fry är kanske Englands främste levande humorist och har sedan genombrotten i Svarte Orm och Jeeves och Wooster blivit ett välkänt namn även i Sverige. Parallellt med det filmiska genombrottet i Peter´s Friends skrev han på sin andra roman - Flodhästen (utgiven 1994) - som härmed är den första av hans böcker som filmatiserats.

Regissör: John Jencks
Skådespelare: Roger Allam, Matthew Modine, Emily Berrington, Fiona Shaw, Russell Tovey

Tid: 01:36
Bolag: Njutafilms
Ålder: 11
Genre: Drama Komedi


Pingvinresan 2
Oscarsvinnaren Pingvinsresan älskades av en hel värld. Nu kommer uppföljaren! Regissören Luc Jacquet har återvänt till Antarktis och använt både u-båtar och drönare för att komma den unika miljön så nära in på livet som möjligt. Resultatet går, precis som i föregångaren, rakt in i både hjärta och hjärna. Den här gången följer vi en ung pingvin som ger sig ut på sin allra första resa. Ciceron på resan är en 45-årig pingvin som minns sina egna äventyr när han ser sin yngre släkting utmana rädslor och upptäcka en ny stor värld runtomkring sig.

Regissör: Luc Jacquet
Skådespelare: Pingviner på Sydpolen

Tid: 01:22
Bolag: TriArt Film
Ålder: Barntillåten
Genre: Dokumentär  Se trailer för filmen
Spider-Man: Homecoming
Den unge Peter Parker/Spindelmannen (Tom Holland), som gjorde spektakulär debut i Captain America: Civil War, börjar utforska sin nyfunna identitet som nätsvingande superhjälte i SPIDER-MAN: HOMECOMING. Fortfarande exalterad över sin upplevelse med the Avengers återvänder Peter hem till sin moster May (Marisa Tomei), under sin mentor Tony Starks (Robert Downey Jr.) uppsikt. Han försöker återuppta sina dagliga rutiner, men kan inte riktigt släppa tanken på att få uträtta nya hjältedåd. När superskurken Vulture (Michael Keaton) dyker upp får han chansen - samtidigt som allt han håller kärt plötsligt befinner sig i stor fara.

Regissör: Jon Watts
Skådespelare: Tom Holland, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Michael Keaton, Jon Favreau

Tid: 02:07
Bolag: United International Pictures
Ålder: 11
Genre: Action Science Fiction Äventyr  Se trailer för filmen
Superswede Ronnie Petersson
Superswede är en film om den svenska racinglegenden Ronnie Peterson vars liv slutade med en våldsam krasch på Monzabanan 1978 och chockade en hel värld. Filmen tar tillsammans med Ronnies dotter Nina Kennedy och några av de största namnen inom racingvärlden med publiken på en episk resa till en epok då sporten kantades av glamour, dårskap, hjältemod, big business och krafter som under ett decennium drev fler än tolv förare i döden. För regin står Henrik Jansson-Schweizer och filmbolaget Nice Drama som ligger bakom succér som "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" samt TV-serierna "Midnattssol" och "Tjockare än vatten".

Regissör: Henrik Jansson-Schweizer
Skådespelare: Ronnie Peterson, Barbro Peterson, dottern Nina Kennedy, Niki Lauda, Sir Jackie Stewart och Mario Andretti mfl

Tid: 01:29
Bolag: Non stop entertainment
Ålder: 11
Genre: Dokumentär  Se trailer för filmen
The Emoji Movie
THE EMOJI MOVIE tar dig med till en hemlig värld, inuti din smartphone. Gömd i meddelande-appen ligger Textopolis, en pulserande storstad där alla dina favorit-emojis bor. I denna värld har alla invånare enbart ett ansiktsuttyck - alla utom Gene (T.J. Miller), en uttrycksfull emoji född utan filter och med förmågan att visa en rad olika känslor. Men Gene vill bara vara som alla andra. Tillsammans med vännerna Hi-5 (James Corden) och Jailbreak (Iliana Glazer) ger han sig ut på en app-täcktsfärd genom telefonens olika program på jakt efter koden som kan fixa honom. När en stor fara plötsligt uppenbarar sig blir det upp till de tre vännerna att försöka rädda hela telefonen innan den raderas för alltid.

Regissör: Tony Leonidis
Skådespelare:

Tid: Ej angivet
Bolag: United International Pictures
Ålder: Barntillåten
Genre: Animerad familjefilm  Se trailer för filmen
Transformers 5
Det kommer ett ögonblick i varje människas liv då vi får chansen att göra verklig skillnad. I TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHT kommer de jagade att bli hjältar, och hjältar byta sida. Enbart en värld kommer att överleva: deras, eller vår egen. Människan ligger i krig med Transformers, och Optimus Prime är försvunnen. Nyckeln till mänsklighetens framtida överlevnad ligger i det förflutna - i den begravda historien om hur Transformers först kom till Jorden. Krigets utgång vilar i händerna på en osannolik allians: Cade Yeager (Mark Wahlberg), Bumblebee, en engelsk lord (Anthony Hopkins) och en Oxford-professor (Laura Haddock).

Regissör: Michael Bay
Skådespelare: Anthony Hopkins, Mark Wahlberg, Laura Haddock, John Goodman, Isabela Moner, Stanley Tucci, John Turturro, Josh Duhamel

Tid: 02:20
Bolag: United International Pictures
Ålder: 11
Genre: Action Science Fiction  Se trailer för filmen
Tulpanfeber
I 1600-talets Amsterdam skenar handeln med tulpanlökar, och den så kallade tulpanmanin är ett faktum. En enda tulpanlök kan kosta tio gånger mer än en vanlig årslön, så den exotiska blomman kan göra många människor väldigt rika - och andra väldigt fattiga. I denna omvälvande tid försöker den välbärgade handelsmannen Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) att skapa den ultimata familjelyckan med sin mycket yngre fru Sophia (Alicia Vikander) . När de inte lyckas få barn anlitar Cornelis en ung lovande konstnär att måla deras porträtt som ett arv till eftervärlden. Ett ödesdigert beslut som resulterar i oväntad passion, svek och lögner. Baserad på Deborah Moggach succéroman med samma titel.

Regissör: Justin Chadwick
Skådespelare: Alicia Vikander, Dane DeHaan, Christoph Waltz, Judi Dench, Zach Galifianakis, Cara Delevingne, Jack O´Connell m fl.

Tid: 01:47
Bolag: Scanbox
Ålder: 11
Genre: Drama Romantik  Se trailer för filmen
Valerian And The City Of A Thousand Planets
VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS är den nya, visuellt spektakulära äventyrsfilmen från Luc Besson - den legendariska regissören av Léon, Det femte elementet och Lucy - baserad på de banbrytande seriealbumen "Linda och Valentin" som inspirerade en generation av författare, filmmakare och andra kreatörer. Under det 28:e århundradet, bildar Valerian (Dane DeHaan) och Laureline (Cara Delevingne) ett team specialagenter med ansvar att behålla ordningen i universums mänskliga territorium. På order från försvarsministern ger sig de två ut på ett uppdrag till den makalösa staden Alpha - en ständigt växande metropol där varelser från hela universum i hundratals år har förenats för att dela kunskap, intelligens och kultur med varandra. I kärnan av Alpha finns ett mysterium, en mörk kraft som hotar den fredliga tillvaron i de tusen planeternas stad, och Valerian och Laureline måste göra allt för att identifiera det förgörande hotet och inte bara skydda Alpha, utan även garantera universums framtid.

Regissör: Luc Besson
Skådespelare: Cara Delevingne, Dane DeHaan, Ethan Hawke, Clive Owen, Rihanna, John Goodman, Herbie Hancock, Rutger Hauer

Tid: 02:09
Bolag: Noble Entertainment
Ålder: 11
Genre: Action Science Fiction Äventyr  Se trailer för filmen