Aktuella filmer för Stadsbion i Falkenberg

Nedan finns en lista över de filmer (sorterade i bokstavsordning) vi visar på Stadsbion i Falkenberg. Klicka på valfri film för mer information.

A Cure For Wellness
Från hyllade regissören Gore Verbinski ("The ring") kommer nu den psykologiska thrillern A CURE FOR WELLNESS om en ambitiös ung man som skickas till ett idylliskt men mystiskt s.k. "wellness centre" på en undangömd plats i alperna för att hämta hem sin VD. Han misstänker snabbt att det är något som inte stämmer med de mirakulösa spa-behandlingarna men samtidigt som han upptäcker de hemskheter som pågår så testas hans egna mentala hälsa och han får samma udda diagnos som de andra gästerna. Och de längtar alla efter botemedlet...

Regissör: Gore Verbinski
Skådespelare: Mia Goth, Dane DeHaan, Jason Isaacs, Tomas Norström, Magnus Krepper

Tid: Ej angivet
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 15
Genre: Thriller
A United Kingdom
1947 träffade Seretse Khama, den 26-årige tronarvingen av Botswana, Ruth Williams, en 24-årig kontorist från London. Deras kärlek och äktenskap bekämpades inte bara av respektive familjer, utan också av de brittiska och sydafrikanska myndigheterna. Paret kämpade mot apartheid och den brittiska regeringen för att införa demokrati i Botswana. Från prisvinnande regissören Amma Asante kommer den inspirerande och sanna historien om kärleken som skakade omvärlden och besegrade ett imperium. Från prisvinnande regissören Amma Asante kommer den inspirerande och sanna historien om kärleken som skakade omvärlden och besegrade ett imperium.

Regissör: Amma Asante
Skådespelare: Rosamund Pike, David Oyelowo, Tom Felton, Laura Carmichael, Jack Davenport

Tid: 01:51
Bolag: Noble Entertainment
Ålder: 15
Genre: Drama Romantik Verklighetsbaserad
Alla Tiders Kvinnor
ALLA TIDERS KVINNOR handlar om tre kvinnor från olika generationer som utforskar kärlek och frihet i södra Kalifornien under 1970-talet. Santa Barbara, Kalifornien. Dorothea Fields (Annette Bening) är en bestämd, ensamstående mamma i 50-årsåldern som uppfostrar sin tonårsson Jamie i en tid präglad av kulturella förändringar och uppror. Dorothea vänder sig till två yngre kvinnor i sin närhet för hjälp med att uppfostra Jamie - Abbie (Greta Gerwig), en fritänkande punk-konstnär som bor inneboende hos familjen Field och Julie (Elle Fanning), en smart och provocerande tonårstjej som bor granne med familjen och är vän till Jamie. Tillsammans försöker de lära Jamie allt de kan om livet, kärleken, sex och frihet. En humoristisk och ömsint berättelse om hur man finner sig själv och lär sig att man inte kan älska andra förrän man lärt sig älska sig själv. Och huruvida man verkligen behöver en man för att uppfostra en man.

Regissör: Mike Mills
Skådespelare: Annette Bening, Greta Gerwig, Elle Fanning, Billy Crudup, Alia Shawkat, Laura Wiggins

Tid: 01:58
Bolag: Scanbox
Ålder: 11
Genre: Drama Komedi
Bamse Och Häxans Dotter
Krösus Sork finner guld i bävrarnas damm. För att riva dammen och få guldet lurar han häxans dotter Lova att trolla bort Bamse. Med Bamse borta är det upp till alla barn att hjälpas åt för att stoppa Krösus - men för att göra det måste man vara sams.

Regissör: Christian Ryltenius
Skådespelare: Röster: Tomas Bolme, Peter Haber, Morgan Alling, Steve Kratz, Tea Stjärne, Laura Jonstoij Berg, Jonas Karlsson

Tid: 01:05
Bolag: Nordisk Film
Ålder: Barntillåten
Genre: Barnfilm
Den Allvarsamma Leken
Journalisten Arvid Stjärnblom och konstnärsdottern Lydia Stille träffas i skärgården en vacker försommarkväll. Omedelbar förälskelse uppstår. De inleder en romans men på grund av sociala omständigheter glider de ifrån varandra. De finner ett tryggt liv med någon annan och gifter sig på var sitt håll. Tio år senare träffas de igen. Drömmen om den rena, stora och oförstörda kärleken är magnetisk och de inleder en passionerad affär. Priset för affären kräver större offer än vad de båda kan ana.

Regissör: Pernilla August
Skådespelare: Sverrir Gudnason, Karin Franz Körlof, Michael Nyqvist m fl

Tid: 01:56
Bolag: Nordisk Film
Ålder: 7
Genre: Drama
Den Osynlige Gästen
Adrian Doria, en ung affärsman på toppen av sin karriär, vaknar upp i ett hotellrum som är låst från insidan, tillsammans med kroppen av sin döda älskarinna Laura. Utan någon som helst logisk förklaring att rentvå honom från brottet anlitar han stjärnadvokaten Virginia Goodman. I en kamp mot klockan arbetar de under en natt med att utreda vad som egentligen hände... DEN OSYNLIGE GÄSTEN är en oförutsägbar och spännande thriller regisserad av Oriol Paulo ( Julias ögon, The Body)

Regissör: Oriol Paulo
Skådespelare: Mario Casas, Bárbara Lennie, José Coronado, Francesc Orella mfl

Tid: 01:46
Bolag: Lucky Dogs AB
Ålder: 15
Genre: Crime Drama Dokumentär
Dolda Tillgångar
DOLDA TILLGÅNGAR är den fantastiska berättelsen om Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) och Mary Jackson (Janelle Monae). Tre briljanta kvinnor som jobbade för NASA och var hjärnorna bakom en av historiens största projekt, John Glenns uppskjutning i rymden. Det var en fantastisk bedrift som återgav USA sitt självförtroende och inspirerade resten av världen. Trion krossade alla kön och rasbarriärer och blev en inspirationskälla för kommande generationer att drömma stort.

Regissör: Theodore Melfi
Skådespelare: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner, Kirsten Dunst, Jim Parsons, Mahershala Ali

Tid: 02:07
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: Barntillåten
Genre: Drama
Hundraettåringen Som Smet Från Notan Och Försvann
HUNDRAETTÅRINGEN SOM SMET FRÅN NOTAN OCH FÖRSVANN handlar om hundraettåringen Allan Karlsson och hans vänner som nu är rastlösa på Bali efter ett år i lyx. Men när Allan bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA. I uppföljaren till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann bjuder Hundraettåringen in till ett nytt, fantastiskt kapitel om hans osannolika liv.

Regissör: Felix Herngren, Måns Herngren
Skådespelare: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander

Tid: 01:48
Bolag: Walt Disney
Ålder: 11
Genre: Komedi
Jag Älskar Dig - En Skilsmässokomedi
Östermalm. Marianne 44, med två tonårsbarn, har levt i ett konventionellt, sexlöst äktenskap med advokaten Gustaf på tok för länge. Hon bestämmer sig för att skiljas. Eller separera. Eller åtminstone provseparera... Gustaf förstår ingenting, de är ju bortbjudna...? Medan Marianne kastar sig ut i singellivet står Gustaf helt oförstående inför förändringen och i sin förvirring fattar han ett helt irrationellt karriärbeslut: Han säger upp sig för att skriva lyrik.Efter ett misslyckat raggningsförsök med en ung man träffar Marianne konstnären Rodolfo. Rodolfo är Gustafs raka motsats; spännande, känslosam, impulsiv. Och kåt. Detta får Gustaf att ge sig in i en till synes omöjlig relation med cykelbudet Rita. Marianne anser Gustaf vara gubbsjuk, vilket även han själv oroar sig för. Spänningarna stiger mellan föräldrar, barn och vänner.

Regissör: Johan Brisingers
Skådespelare: Christine Meltzer, Björn Kjellman, Sven-Bertil Taube, Nour El Refai.

Tid: Ej angivet
Bolag: Nordisk Film
Ålder: Barntillåten
Genre: Komedi
Kong: Skull Island
En udda samling forskare och militärer skickas på ett hemligt uppdrag till en outforskad ö i Stilla Havet, lika vacker som förrädisk. Vad de inte inser är att de trampat in i fel djungel och är på väg rakt mot den mytiske Kongs områden? I KONG: SKULL ISLAND ser vi bland annat Tom Hiddleston, Brie Larson och Samuel L. Jackson i huvudrollerna. Warner Bros. Pictures och Legendary Pictures ger oss en ny tolkning av Kong i detta äventyr regisserat av Jordan Vogt-Roberts.

Regissör: Jordan Vogt-Roberts
Skådespelare: Brie Larson, Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, John Goodman, Toby Kebbell

Tid: Ej angivet
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 15
Genre: Action Fantasy Äventyr
Lego Batman Movie
I samma komiska anda som gjorde "LEGO® Filmen" till ett världsfenomen får nu den självutnämnda ledaren LEGO Batman en helt egen film på vita duken. Det är stora förändringar på gång i Gotham och om han vill rädda staden från att bli övertagen av Jokern måste han nog sluta med den ensamma-hjälten-grejen och lära sig samarbete. Och kanske, men bara kanske, kan han lära sig att slappna av lite ibland...

Regissör: Chris McKay
Skådespelare: Adam Fietz, Jan Modin, Christian Hedlund, Cecilia Wrangel, Jonas Kruse

Tid: 01:44
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: Barntillåten
Genre: Animerad film Drama Komedi
Läkaren På Landet
FRANÇOIS CLUZET FRÅN EN OVÄNTAD VÄNSKAP I NY FEEL GOOD-FILM I över trettio år har Dr. Jean-Pierre Werner praktiserat som läkare på den franska landsbygden. Han är omtyckt av alla och vet allt om deras krämpor, och en hel del annat också för den delen. De är nästan som en enda stor familj. Så drabbas läkaren själv av sjukdom och det verkar riktigt illa. En kollega vet på råd och sänder en läkare för att avlasta Jean-Pierre i hans arbete. Ytterst motvilligt går han med på den oönskade hjälpen. Att hon är kvinna och att hon ser bra ut är väl okej. Men hon är från storstan! Vad vet väl hon om hur det går till på landet? LÄKAREN PÅ LANDET bjuder på härlig atmosfär från den franska landsbygden och befolkas av många sköna karaktärer. Det är en feel good-film, men också med svärta. I huvudrollen avnjutes François Cluzet, som blev ett världsnamn i och med dundersuccén med "En oväntad vänskap". Vid hela tio tillfällen har han nominerats till en César (Frankrikes Oscar) för sitt skådespeleri, och även vunnit den åtråvärda statyetten en gång, för succéthrillern "Berätta inte för någon".

Regissör: Thomas Lilti
Skådespelare: Francois Cluzet, Marianne Denicourt, Christophe Odent

Tid: 01:42
Bolag: Studio Scoop Entertainment
Ålder: 7
Genre:
Moonlight
MOONLIGHT är en gränsöverskridande och ett intimt porträtt av en ung mans liv från barndomen till vuxen ålder, när han växer upp i ett tufft område utanför Miami. Filmen följer hans kamp om att finna sin plats i denna värld. Det är en tidlös historia om mänsklig kontakt och om de ögonblick och krafter som formar våra liv och gör oss till dem vi är.

Regissör: Barry Jenkins
Skådespelare: Mahershala Ali, Naomie Harris, Sharrif Earp, Ashton Sanders, Alex R. Hibbert, Janelle Monáe mfl

Tid: 01:51
Bolag: Lucky Dogs AB
Ålder: 11
Genre: Drama
Silence
Martin Scorseses filmatisering av japansk roman med samma namn (Chinmoku). På 1600-talet reser två Jesuitiska präster till Japan där katolicismen förbjudits och så gott som alla utländska kontakter. De bevittnar förföljelsen av de kristna japanerna och regeringen som vill rensa bort allt västerländskt inflytande. De får själva utstå våld och förföljelse medan de reser runt för att hitta sin mentor och sprida kristendomen.

Regissör: Martin Scorsese
Skådespelare: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Ciarán Hinds, Tadanobu Asano

Tid: 02:41
Bolag: Noble Entertainment
Ålder: 15
Genre: Drama
Skönheten Och Odjuret
Nu kommer äntligen Disneys älskade och enastående berättelsen om Skönheten och Odjuret till liv för första gången som en helt ny spelfilmsversion. Belle är en intelligent, vacker och självständig ung kvinna som tas till fånga av Odjuret och fängslas i hans slott. Trots sin rädsla blir hon vän med slottets förtrollade invånare och lär sig se bortom Odjurets skräckinjagande yttre. Belle inser att det finns ett gott hjärta och en sann prins under odjurets yta.

Regissör: Bill Condon
Skådespelare: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Emma Thompson, Ewan McGregor, Ian McKellen, Kevin Kline, Josh Gad och Stanley Tucci.

Tid: 02:09
Bolag: Walt Disney
Ålder: 15
Genre: Fantasy Musik Romantik
Vaiana
I det forntida Oceanien i Söderhavet ger sig den skickliga seglaren Vaiana ut för att leta efter en sägenomspunnen ö. På sin fantastiska resa slår hon sig ihop med sin stora idol, den legendariska halvguden Maui, och tillsammans korsar de det öppna havet. Under den actionspäckade färden stöter de på jättelika havsvidunder, sällsamma dolda världar och uråldrig folktro.

Regissör: Ron Clements, John Musker
Skådespelare:

Tid: 01:47
Bolag: Walt Disney
Ålder: 7
Genre: Animerad familjefilm Animerad film Familjefilm Äventyr