Aktuella filmer för Stadsbion i Falkenberg

Nedan finns en lista över de filmer (sorterade i bokstavsordning) vi visar på Stadsbion i Falkenberg. Klicka på valfri film för mer information.

American Assassin
Tjugotreåriga Mitch förlorade båda sina föräldrar i en tragisk bilolycka vid fjortonårsåldern, och hans flickvän till en terroristattack precis efter de förlovat sig. I sitt sökande efter hämnd blir han värvad som en black operations rekryt av CIA direktören Irene Kennedy. Kennedy ber veteranen Stan Hurley att träna Mitch inför uppdragen och tillsammans kommer de att utreda en våg av uppenbarligen slumpmässiga attacker på militära och civila mål. När de upptäcker ett mönster i attackerna startar de ett gemensamt uppdrag tillsammans med en farlig turkisk agent för att stoppa en mystisk verksamhet som har för avsikt att starta ett världskrig i Mellanöstern.

Regissör: Michael Cuesta
Skådespelare: Dylan O´Brien, Michael Keaton, Scott Adkins, Taylor Kitsch, Shiva Negar m fl

Tid: 01:45
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 15
Genre: Action Thriller  Se trailer för filmen
American Made
I AMERICAN MADE återförenas Tom Cruise med Edge of Tomorrow-regissören Doug Liman. Filmen är ett internationellt äventyr baserat på den osannolika (men sanna) berättelsen om Barry Seal, en livsnjutande pilot som oväntat rekryteras av CIA för att leda en av de största hemliga operationerna i USA:s historia.

Regissör: Doug Liman
Skådespelare: Tom Cruise, Jesse Plemons, Domhnall Gleeson, Jayma Mays, Sarah Wright

Tid: 01:55
Bolag: United International Pictures
Ålder: 15
Genre: Crime Thriller  Se trailer för filmen
Becker Kungen Av Tingsryd
Becker drivs av jakten på pengar och är kung i småländska Tingsryd. Tillsammans med sin kompis Stefan så driver han Smålands bästa butik med utemöbler i konstrotting, dessutom drygar de ut kassan med att sälja smuggelsprit och cigaretter svart. Affärerna går bra och de har ingenting att klaga på tills en dag då två danskar dyker upp och utmanar allt Becker har byggt upp. En växande spiral av lögner, hemligheter och svek tvingar Becker att handla drastiskt för att till varje pris försvara de sina och ta tillbaka makten i Tingsryd.

Regissör: Martin Larsson
Skådespelare: Henrik Lilliér, Peter Lorentzon, Estelle Löfgren Hadir, Helen Sjöholm, Shanti Roney, Sonja Richter, Lars Ranthe, Torkel Petersson, Nour El Refai, Maria Alm Norell, Hanna Normann, Karin Lithman, Jan Coster

Tid: 01:26
Bolag: Scanbox
Ålder: 11
Genre: Action Komedi Thriller  Se trailer för filmen
Bilar 3
När den legendariske Blixten McQueen blir omkörd av en ny blixtsnabb generation racers befinner han sig helt plötsligt utestängd från den sport han älskar. För att komma tillbaka in i matchen får han hjälp av en ung och tävlingsinriktad racertekniker, Cruz Ramirez, som även hon har sin egen plan för att vinna. Blixten hämtar sin inspiration från den en gång så fenomenale Hudson Hornet och ett par oväntade svängar. Han bevisar att #95 fortfarande är att räkna med när det verkligen gäller!

Regissör: Brian Fee
Skådespelare:

Tid: 01:49
Bolag: Walt Disney
Ålder: Barntillåten
Genre: Action Animerad familjefilm Familjefilm Fantasy  Se trailer för filmen
Blade Runner 2049
Trettio år har gått sedan sist. En ny blade runner - Los Angeles-polisen K (Ryan Gosling) - avslöjar en sedan länge begravd hemlighet med potential att rasera det lilla som nu återstår av samhället. K:s avslöjande leder honom ut på en jakt efter Rick Deckard (Harrison Ford), en tidigare blade runner som varit försvunnit i tre decennier.

Regissör: Denis Villeneuve
Skådespelare: Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas, Robin Wright, Mackenzie Davis, Jared Leto

Tid: 02:30
Bolag: United International Pictures
Ålder: Barntillåten
Genre: Action Science Fiction  Se trailer för filmen
Borg
BORG är en film om hur legender formades ur rivalitet, vänskap och glamour i en tid då allt var möjligt. En berättelse om en svensk ikons stora genombrott som skildrar åren då Björn Borg gjorde resan från Södertälje till världseliten, om hans största kamp som utkämpades 1980 i mötet med den amerikanska supertalangen John McEnroe och om hur deras rivalitet kom att engagera en hel värld.

Regissör: Janus Metz
Skådespelare: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny

Tid: 01:40
Bolag: Nordisk Film
Ålder: 7
Genre: Drama  Se trailer för filmen
Det
Bill Skarsgård spelar huvudrollen i nya skräckfilmen DET som bygger på Stephen Kings välkända roman med samma namn. Plötsligt lamslås den lilla staden Derry i amerikanska delstaten Maine av skräck när flera barn mystiskt börjar försvinna. Några barn får möta sina största rädslor, när de hamnar i den onda clownen Pennywise sällskap, vars historia som mördare sträcker sig långt, långt bakåt i tiden?

Regissör: Andrés Muschietti
Skådespelare: Bill Skarsgård, Finn Wolfhard, Javier Botet

Tid: 02:15
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 15
Genre: Skräck  Se trailer för filmen
Dolda Tillgångar
DOLDA TILLGÅNGAR är den fantastiska berättelsen om Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) och Mary Jackson (Janelle Monae). Tre briljanta kvinnor som jobbade för NASA och var hjärnorna bakom en av historiens största projekt, John Glenns uppskjutning i rymden. Det var en fantastisk bedrift som återgav USA sitt självförtroende och inspirerade resten av världen. Trion krossade alla kön och rasbarriärer och blev en inspirationskälla för kommande generationer att drömma stort.

Regissör: Theodore Melfi
Skådespelare: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner, Kirsten Dunst, Jim Parsons, Mahershala Ali

Tid: 02:07
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: Barntillåten
Genre: Drama


Dumma Mej 3
Teamet bakom filmsuccéerna, Dumma mej 1, 2 och Minionerna återvänder för ytterligare ett äventyr med Gru, Lucy och deras bedårande döttrar, Margo, Edith och Agnes - och förstås minionerna. I DUMMA MEJ 3 får vi möta en ny figur, skurken Balthazar Bratt, en före detta barnstjärna som nu vuxit upp och blivit besatt av karaktären han spelade på 80-talet.

Regissör: Pierre Coffin, Chris Renaud
Skådespelare: Henrik Dorsin, Andreas Rothlin Svensson, Cecilia Wrangel Schoug, Fredde Granberg, Anton Körberg m.fl.

Tid: 01:30
Bolag: United International Pictures
Ålder: Barntillåten
Genre: Animerad film Komedi  Se trailer för filmen
Dunkirk
DUNKIRK är berättelsen om de hundratusentals brittiska och allierade trupper som blir invaderade och omringade på stranden vid Dunkerque av fientliga styrkor under andra världskriget.

Regissör: Christopher Nolan
Skådespelare: Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Aneurin Barnard, Jack Lowden, Fionn Whitehead, Harry Styles, Cillian Murphy, James D´Arcy

Tid: 01:47
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 15
Genre: Action Drama Krigsfilm Verklighetsbaserad  Se trailer för filmen
Home Again - Kärleken Flyttar In
Alice Kinney (Reese Witherspoon) är nyseparerad och beslutar sig för att flytta tillbaka till hemstaden Los Angeles med sina två döttrar. Under en blöt utekväll på sin 40-årsdag möter Alice tre unga aspirerande filmmakare i behov av bostad. Hon går med på att låta killarna bo i hennes gästhus tillfälligt, men hennes oväntade nya familj och nya romans får ett abrupt avbrott när hennes ex-make dyker upp.

Regissör: Hallie Meyers-Shyer
Skådespelare: Reese Witherspoon, Michael Sheen, Lake Bell, Nat Wolff, Candice Bergen

Tid: 01:45
Bolag: Noble Entertainment
Ålder: 7
Genre: Romantisk komedi  Se trailer för filmen
Kingsman: The Golden Circle
I nya actionkomedin Kingsman: The Golden Circle står våra hjältar, vars yttersta mål är att hålla världen säker, inför en ny utmaning. När deras huvudkontor förstörs hålls världen gisslan och de upptäcker att det finns en allierad spionorganisation i USA som heter Statesman. Tillsammans med den nya spionorganisationen sätts deras styrka och intelligens på prov. Allt för att lyckas besegra deras gemensamma fiende och slutligen kunna rädda världen. Något som verkar ha blivit vardagsmat för Eggsy? I filmen ser vi bland annat Colin Firth, Julianne Moore, Halle Berry, Channing Tatum och Sir Elton John.

Regissör: Matthew Vaughn
Skådespelare: Colin Firth, Julianne Moore, Taron Egerton, Mark Strong, Halle Berry, Pedro Pascal, Sir Elton John, Channing Tatum, Jeff Bridges.

Tid: 02:00
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 15
Genre: Action Komedi  Se trailer för filmen
Kungens Val
Filmen tar sin början 9 april 1940, tiden för nazisternas invasion av Norge, och handlar om det svåra och ödesdigra val som Kung Haakon VII ställs inför för landets väl. Huvudrollen som Kung Haakon VII innehas av Jesper Christensen, Guldbaggebelönad för Jan Troells "Maria Larssons eviga ögonblick" och huvudrollsinnehavare även i Troells "Dom över död man". Rollen som kronprinsessan Märtha görs av trefaldigt Guldbaggenominerade Tuva Novotny.

Regissör: Erik Poppe
Skådespelare: Jesper Christensen, Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen

Tid: 02:13
Bolag: Studio Scoop Entertainment
Ålder: 11
Genre: Drama Krigsfilm Verklighetsbaserad  Se trailer för filmen
La La Land
LA LA LAND är en sprudlande musikalisk romcom skriven och regisserad av Oscarnominerade Damien Chazalle. LA LA LAND berättar historien om Mia (Emma Stone), en aspirerande skådespelerska och Sebastian (Ryan Gosling) en dedikerad men desillusionerad jazzmusiker. De två blir förälskade och tillsammans ger de sig ut i drömmarnas stad Los Angeles, från mörka svettiga jazzklubbar till stadens upplysta boulevarder för att utforska glädjen och smärtan som kommer med att följa sin passion.

Regissör: Damien Chazelle
Skådespelare: Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons, John Legend, Jessica Rothe, Sonoya Mizuno, Callie Hernandez, Rosemarie DeWitt

Tid: 02:08
Bolag: Nordisk Film
Ålder: Barntillåten
Genre: Drama Musikal  Se trailer för filmen
Logan Lucky
De otursförföljda bröderna Logan bestämmer sig för att ändra familjelyckan och genomföra årtiondets kupp under en av de största NASCAR-tävlingarna, det legendariska Coca Cola 600-racet på den världsberömda Charlotte Motor Speedway i North Carolina. Det gäller bara att vara smart nog, hålla nerverna i styr och få med sig de rätta kumpanerna som sprängexperten Joe Bang och syrran. Den Oscarbelönade regissören Steven Soderbergh bakom bland annat Ocean´s-triologin och Magic Mike är tillbaka med en ny smart kupp. Förutom en stjärnspäckad rollista får vi även se sex legendariska NASCAR-stjärnor i icke-bilförar-cameoroller.

Regissör: Steven Soderbergh
Skådespelare: Daniel Craig, Channing Tatum, Adam Driver, Riley Keough, Seth MacFarlane, Katie Holmes, Hilary Swank.

Tid: 01:59
Bolag: Scanbox
Ålder: 15
Genre: Action Komedi Crime  Se trailer för filmen
Sameblod
Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans kadaverdiciplin och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig för att lämna allt och bli svensk. Hon stjäl sin svenska lärarinnas kläder och identitet och rymmer till Uppsala - men att byta liv visar sig vara mycket svårare än hon trodde.

Regissör: Amanda Kernell
Skådespelare: Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok, Maj Doris Rimpi, Julius Fleischanderl, Hanna Alström

Tid: 01:50
Bolag: Nordisk Film
Ålder: 11
Genre: Drama  Se trailer för filmen
Snömannen
En elitgrupp kriminalspanare, ledd av Harry Hole (Fassbender) undersöker ett fall där en person försvunnit under årets första snödag. Han misstänker att det är en seriemördare som återvänt. Med hjälp av sin briljanta rekryt (Ferguson) måste han knyta samman decenniegamla fall med ett brutalt aktuellt sådant om han ska hinna överlista sin ondskefulla motståndare innan snön kommer.

Regissör: Tomas Alfredson
Skådespelare: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Val Kilmer, Chloë Sevigny, Jamie Clayton, J.K. Simmons, Toby Jones

Tid: 02:00
Bolag: United International Pictures
Ålder: 15
Genre: Drama Thriller  Se trailer för filmen
The Big Sick
En romantisk komedi om kulturkrockar och om hur äkta kärlek övervinner allt. Manuset är skrivet av ståuppkomikern och Silicon Valley-stjärnan Kumail Nanjiani och hans fru Emily Gordon och är baserad på verkliga händelser i deras liv. Det är inte helt okomplicerat att övervinna uråldriga traditioner och skyhöga förväntningar hos sin pakistanska familj när man blir kär i en amerikansk tjej, som man dessutom vill gifta sig med.

Regissör: Michael Showalter
Skådespelare: Kumail Nanjiani, Holly Hunter, Zoe Kazan, Ray Romano

Tid: 01:59
Bolag: Scanbox
Ålder: 7
Genre: Romantisk komedi  Se trailer för filmen
The Emoji Movie
THE EMOJI MOVIE tar dig med till en hemlig värld, inuti din smartphone. Gömd i meddelande-appen ligger Textopolis, en pulserande storstad där alla dina favorit-emojis bor. I denna värld har alla invånare enbart ett ansiktsuttyck - alla utom Gene (T.J. Miller), en uttrycksfull emoji född utan filter och med förmågan att visa en rad olika känslor. Men Gene vill bara vara som alla andra. Tillsammans med vännerna Hi-5 (James Corden) och Jailbreak (Iliana Glazer) ger han sig ut på en app-täcktsfärd genom telefonens olika program på jakt efter koden som kan fixa honom. När en stor fara plötsligt uppenbarar sig blir det upp till de tre vännerna att försöka rädda hela telefonen innan den raderas för alltid.

Regissör: Tony Leonidis
Skådespelare:

Tid: Ej angivet
Bolag: United International Pictures
Ålder: Barntillåten
Genre: Animerad familjefilm  Se trailer för filmen
The Hitmans Bodyguard
Världens bästa livvakt får en ny klient, en ökänd torped. De har varit på motsatta sidor i åratal och hatar varandra. Nu måste de samarbeta och de har 24 timmar på sig att ta sig till Haag för att vittna mot en blodtörstig diktator.

Regissör: Patrick Hughes
Skådespelare: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Gary Oldman, Elodie Yung

Tid: 01:51
Bolag: Noble Entertainment
Ålder: 15
Genre: Action Komedi  Se trailer för filmen
The Lego Ninjago Movie
Från skaparna av THE LEGO® BATMAN MOVIE kommer bioäventyret THE LEGO® NINJAGO MOVIE! I kampen för att rädda Ninjago-staden tvingas den unge ninjan Lloyd att jobba tätt ihop med sina vänner som alla är både hemliga ninja-krigare samt LEGO-mästerbyggare. Tillsammans och ledda av kung fu-mästaren Wu måste de besegra den ondskefulle krigsherren Garmadon - den värste killen nånsin! Men Garmadon råkar även vara Lloyds pappa, så i denna episka kamp mellan far och son så testas detta odisciplinerade team av ninjor och de måste lära sig att kontrollera sina egon och hjälpas åt för att lyckas frigöra sina egna inre styrkor.

Regissör: Charlie Bean, Paul Fisher, Bob Logan
Skådespelare:

Tid: 01:40
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 7
Genre: Animerad familjefilm Animerad film Barnfilm Familjefilm Komedi Äventyr  Se trailer för filmen
The Nile Hilton Incident
Noredin (Fares Fares) är en korrupt kriminalpolis i centrala Kairo som satt i rutin att pressa lokala brottslingar på pengar. I ett rus av droger och alkohol håller han sig flytande i ett rättssystem som är på randen till kollaps. När en känd sångerska hittas död på The Nile Hilton Hotel hamnar utredningen på Noredins bord. Vad som från början verkar vara ett enkelt svartsjukedrama, visar sig vara mycket mer komplicerat än vad han kunnat föreställa sig. Spåren leder honom rakt in i den innersta kretsen runt presidenten och det enda vittnet är en ung flykting, Salwa, som jobbar svart på hotellet. Noredin börjar ifrågasätta sin egen moral allt eftersom han blir djupare och djupare indragen i en spiral av prostitution, utpressning, mord och dolda politiska agendor. Det blir uppenbart för honom att jakten på rättvisa är ett ensamt lopp där ingen går att lita på. Filmen är inspirerad av verkliga händelser i Kairo veckorna innan revolutionen i Egypten 2011.

Regissör: Tarik Saleh
Skådespelare: Fares Fares, Mari Malek, Hichem Yacoubi, Ger Duhany, Slimane Dazi

Tid: 01:46
Bolag: Scanbox
Ålder: 15
Genre: Politisk thriller  Se trailer för filmen
The Square
Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum. Han kör elbil och försöker leva som han lär. Dagarna innan utställningen The Square, ett verk som skall påminna om vårt gemensamma ansvar i det offentliga rummet, ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren och försätts i allt mer pressade situationer som får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass. Samtidigt måste Christian hantera den PR-byrå som museet anlitat för att marknadsföra den kommande utställningen. Något som visar sig ta en oväntad riktning och som försätter såväl den konstnärlige ledaren som muséet i kris. Ruben Östlunds Guldpalm-vinnare är en stjärnspäckad och vass satir över vår samtid - Om gemenskap, civilkurage och vårt behov av självcentrering i en allt osäkrare värld.

Regissör: Ruben Östlund
Skådespelare: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West m fl

Tid: 02:22
Bolag: TriArt Film
Ålder: 15
Genre: Drama  Se trailer för filmen
Tulpanfeber
I 1600-talets Amsterdam skenar handeln med tulpanlökar, och den så kallade tulpanmanin är ett faktum. En enda tulpanlök kan kosta tio gånger mer än en vanlig årslön, så den exotiska blomman kan göra många människor väldigt rika - och andra väldigt fattiga. I denna omvälvande tid försöker den välbärgade handelsmannen Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) att skapa den ultimata familjelyckan med sin mycket yngre fru Sophia (Alicia Vikander) . När de inte lyckas få barn anlitar Cornelis en ung lovande konstnär att måla deras porträtt som ett arv till eftervärlden. Ett ödesdigert beslut som resulterar i oväntad passion, svek och lögner. Baserad på Deborah Moggach succéroman med samma titel.

Regissör: Justin Chadwick
Skådespelare: Alicia Vikander, Dane DeHaan, Christoph Waltz, Judi Dench, Zach Galifianakis, Cara Delevingne, Jack O´Connell m fl.

Tid: 01:47
Bolag: Scanbox
Ålder: 11
Genre: Drama Romantik  Se trailer för filmen
Victoria Och Abdul
Det här är berättelsen om en oväntad vänskap, uppstånden under de senare åren av drottning Victoria av Englands (Oscarbelönade Judi Dench) styre. När den unge tjänstemannen Abdul Karim (Ali Fazal) beger sig från Indien för att delta i firandet av Victorias femtio år på tronen, förväntar han sig inte att vinna självaste drottningens gunst.

Regissör: Stephen Frears
Skådespelare: Judi Dench, Ali Fazal, Eddie Izzard, Olivia Williams, Adeel Akhtar, Michael Gambon, Simon Callow, Tim Pigott-Smith

Tid: 01:46
Bolag: United International Pictures
Ålder: 7
Genre: Drama  Se trailer för filmen