Aktuella filmer för Stadsbion i Falkenberg

Nedan finns en lista över de filmer (sorterade i bokstavsordning) vi visar på Stadsbion i Falkenberg. Klicka på valfri film för mer information.

Alien: Covenant
Ridley Scott är tillbaka med ALIEN: COVENANT. När besättningen på rymdskeppet Covenant är på väg till en avlägsen planet i den bortre delen av galaxen, upptäcker de att vad de tidigare trott varit ett outforskat paradis i själva verket är en mörk och farlig värld. De tvingas fly från ett hot mer skrämmande än de någonsin kunnat föreställa sig...

Regissör: Ridley Scott
Skådespelare: Michael Fassbender, Katherine Waterston, James Franco, Guy Pearce

Tid: Ej angivet
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 15
Genre: Skräck Thriller
Alla Tiders Kvinnor
ALLA TIDERS KVINNOR handlar om tre kvinnor från olika generationer som utforskar kärlek och frihet i södra Kalifornien under 1970-talet. Santa Barbara, Kalifornien. Dorothea Fields (Annette Bening) är en bestämd, ensamstående mamma i 50-årsåldern som uppfostrar sin tonårsson Jamie i en tid präglad av kulturella förändringar och uppror. Dorothea vänder sig till två yngre kvinnor i sin närhet för hjälp med att uppfostra Jamie - Abbie (Greta Gerwig), en fritänkande punk-konstnär som bor inneboende hos familjen Field och Julie (Elle Fanning), en smart och provocerande tonårstjej som bor granne med familjen och är vän till Jamie. Tillsammans försöker de lära Jamie allt de kan om livet, kärleken, sex och frihet. En humoristisk och ömsint berättelse om hur man finner sig själv och lär sig att man inte kan älska andra förrän man lärt sig älska sig själv. Och huruvida man verkligen behöver en man för att uppfostra en man.

Regissör: Mike Mills
Skådespelare: Annette Bening, Greta Gerwig, Elle Fanning, Billy Crudup, Alia Shawkat, Laura Wiggins

Tid: 01:58
Bolag: Scanbox
Ålder: 11
Genre: Drama Komedi
Babybossen
Från skaparen av Madagaskar kommer nu den nya DreamWorks Animation komedin BABY-BOSSEN. Han bär kostym och är troligvis den mest ovanliga babyn du kan tänka dig. Baby-bossen är berättelsen om hur nykomlingen i familjen kan vända upp och ner på hela ens tillvaro. Men det är också en hjärtevärmande historia om vikten av sin familj, berättat ur synvinkeln från en fantasifull 7-åring vid namn Tim. Om du trodde föräldraskap var svårt innan har du inte träffat Baby-Bossen!

Regissör: Tom McGrath
Skådespelare: Svenska röster: Hasse Jonsson Einar Sundqvist Jonas Bergström Andreas Rothlin Svensson Lina Hedlund Peter Eggers Johan Hedenberg Fredrik Hiller Juliette Safavi Lukas Weideskog Christian Hedlund Christopher Carlqvist Agnes Sjölund Charlotte Ardai Jennefors Fredrik Hiller Kim Sulocki Ole Ornered Peter Sjöquist Ester Sjögren Leon Bhagavan Marta Ruthström Adam Fietz Anna Sophocleous Lasse Svensson

Tid: 01:37
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 7
Genre: Animerad familjefilm Barnfilm Familjefilm Komedi
Baywatch
I BAYWATCH får vi möta den Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) och hans nyanställde, yngre kollega, den kaxige Matt Brody (Zac Efron). Tillsammans försöker de sätta dit ett kriminellt gäng som slagit klorna i kuststaden där de båda arbetar som livräddare på stranden. Seth Gordon (Horrible Bosses) har regisserat denna filmatisering av kultTV-serien Baywatch.

Regissör: Seth Gordon
Skådespelare: Alexandra Daddario, Dwayne Johnson, Priyanka Chopra, Zac Efron, Kelly Rohrbach, Ilfenesh Hadera, Jon Bass

Tid: Ej angivet
Bolag: United International Pictures
Ålder: Barntillåten
Genre: Komedi
Den Osynlige Gästen
Adrian Doria, en ung affärsman på toppen av sin karriär, vaknar upp i ett hotellrum som är låst från insidan, tillsammans med kroppen av sin döda älskarinna Laura. Utan någon som helst logisk förklaring att rentvå honom från brottet anlitar han stjärnadvokaten Virginia Goodman. I en kamp mot klockan arbetar de under en natt med att utreda vad som egentligen hände... DEN OSYNLIGE GÄSTEN är en oförutsägbar och spännande thriller regisserad av Oriol Paulo ( Julias ögon, The Body)

Regissör: Oriol Paulo
Skådespelare: Mario Casas, Bárbara Lennie, José Coronado, Francesc Orella mfl

Tid: 01:46
Bolag: Lucky Dogs AB
Ålder: 15
Genre: Crime Drama Dokumentär
Fast & Furious 8
Med Dom och Letty på smekmånad, Brian och Mia förtidspensionerade och det övriga gänget på fri fot har alla i gruppen skaffat något som liknar vanliga liv. Men när en mystisk kvinna (oscarbelönade Charlize Theron) lockar in Dom på brottets bana, och dessutom får honom förråda de som står honom närmast, ställs de åter inför utmaningar som kommer att testa deras gränser till det yttersta. Från Kubas stränder och New Yorks gator till det arktiska klimatet vid Barents hav reser vår elitstyrka i jakt på en anarkist som hotar skapa globalt kaos. Samtidigt måste de också få tillbaks mannen som en gång gjorde dem alla till en familj.

Regissör: F. Gary Gray
Skådespelare: Dwayne Johnson, Charlize Theron, Jason Statham, Scott Eastwood, Vin Diesel, Helen Mirren, Jordana Brewster, Kurt Russell, Michelle Rodriguez, Lucas Black

Tid: 02:16
Bolag: United International Pictures
Ålder: 11
Genre: Action
Fyren Mellan Haven
Tom Sherbourne (Fassbender), en fyrvaktare, och hans fru Isabel (Vikander) lever vid kusten i västra Australien. En dag hittar de en död man och ett ensamt spädbarn i en livbåt som blivit uppspolad på stranden. De bestämmer sig snabbt för att ta sig an den lilla flickan som sitt eget barn. Några år hinner passera innan de stöter på en kvinna (Weisz) som har förlorat sin dotter och sin man till sjöss under samma tid som Tom och Isabel hittade sin baby... Baserad på succéboken med samma namn.

Regissör: Derek Cianfrance
Skådespelare: Michael Fassbender, Rachel Weisz, Alicia Vikander

Tid: 02:13
Bolag: Nordisk Film
Ålder: 11
Genre: Drama
Ghost In The Shell
Baserad på den internationella science fiction-succén. GHOST IN THE SHELL följer Major, en elitsoldat till hälften människa, till hälften robot. Major leder specialstyrkan Section 9, med uppdraget att sätta stopp för de allra värsta brottslingarna och extremisterna. Nu ställs de mot en fiende vars enda mål är att hindra Hanka Robotics teknologiska framsteg.

Regissör: Rupert Sanders
Skådespelare: Scarlett Johansson, Takeshi Kitano, Michael Wincott, Michael Pitt, Juliette Binoche, Rila Fukushima

Tid: 01:47
Bolag: United International Pictures
Ålder: 11
Genre: Action Crime Drama Science Fiction
Guardians Of The Galaxy Vol 2
Alla i Guardiansgänget är tillbaka: Chris Pratt som Peter Quill/Star Lord, Zoe Saldana som Gamora, Dave Bautista som Drax, Vin Diesel som rösten till Groot och Bradely Cooper som rösten till Rocket. Nu gäller det att nysta upp mysteriet med Peter Quills föräldrar, vilka var de?

Regissör: James Gunn
Skådespelare: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Kurt Russell

Tid: Ej angivet
Bolag: Walt Disney
Ålder: 15
Genre: Action Fantasy Science Fiction Äventyr
Hundraettåringen Som Smet Från Notan Och Försvann
HUNDRAETTÅRINGEN SOM SMET FRÅN NOTAN OCH FÖRSVANN handlar om hundraettåringen Allan Karlsson och hans vänner som nu är rastlösa på Bali efter ett år i lyx. Men när Allan bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA. I uppföljaren till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann bjuder Hundraettåringen in till ett nytt, fantastiskt kapitel om hans osannolika liv.

Regissör: Felix Herngren, Måns Herngren
Skådespelare: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander

Tid: 01:48
Bolag: Walt Disney
Ålder: 11
Genre: Komedi
Jacques - Havets Utforskare
Den efterlängtade biografin om den legendariske franske havsäventyraren och filmmakaren Jacques Cousteau. Jacques Cousteau var under 1940- till 1970-talet världens ledande havsutforskare. Genom hans filmer och tv-serier fick vi uppleva en värld vi aldrig tidigare sett. I filmen om hans liv, JACQUES - HAVETS UTFORSKARE, uppfinner Cousteau "aqualungan" - den första kommersiellt gångbara dykarutrustningen där inandningsluften inte återanvänds. Utrustningen tas med på skeppet Calypso, där ett manskap av färgstarka äventyrare gör sig redo att korsa världshaven tillsammans med honom. Cousteau drömmer om att skapa undervattensvärldar, medan hans son Philippe ser mycket viktigare användningsområden för deras kunskap och teknik, att stoppa förorenandet av våra hav. Under ytan möter de varandra, och Jacques ser allt det fantastiska som redan finns där, som de måste rädda och skydda från exploatering.

Regissör: Jérôme Salle
Skådespelare: Audrey Tautou, Lambert Wilson, Pierre Niney, Benjamin Lavernhe, Laurent Lucas, Chloe Hirschman

Tid: 01:56
Bolag: Noble Entertainment
Ålder: 11
Genre: Drama Verklighetsbaserad
Jag Älskar Dig - En Skilsmässokomedi
Östermalm. Marianne 44, med två tonårsbarn, har levt i ett konventionellt, sexlöst äktenskap med advokaten Gustaf på tok för länge. Hon bestämmer sig för att skiljas. Eller separera. Eller åtminstone provseparera... Gustaf förstår ingenting, de är ju bortbjudna...? Medan Marianne kastar sig ut i singellivet står Gustaf helt oförstående inför förändringen och i sin förvirring fattar han ett helt irrationellt karriärbeslut: Han säger upp sig för att skriva lyrik.Efter ett misslyckat raggningsförsök med en ung man träffar Marianne konstnären Rodolfo. Rodolfo är Gustafs raka motsats; spännande, känslosam, impulsiv. Och kåt. Detta får Gustaf att ge sig in i en till synes omöjlig relation med cykelbudet Rita. Marianne anser Gustaf vara gubbsjuk, vilket även han själv oroar sig för. Spänningarna stiger mellan föräldrar, barn och vänner.

Regissör: Johan Brisingers
Skådespelare: Christine Meltzer, Björn Kjellman, Sven-Bertil Taube, Nour El Refai.

Tid: Ej angivet
Bolag: Nordisk Film
Ålder: Barntillåten
Genre: Komedi
King Arthur - Legend Of The Sword
Hyllade filmskaparen Guy Ritchie är här med ett storslaget actionäventyr KING ARTHUR: LEGEND OF THE SWORD! Charlie Hunnam spelar titelrollen och vi får följa hans resa från att leva på gatorna till tronen. När Arthurs far mördas, griper hans farbror Vortigern kronan. Efter att Arthur berövats på sitt arv vet han själv inte om sin egen bakgrund och lever därför ett tufft liv i stadens gränder. När han en dag drar svärdet ur stenen, vänds hans liv upp och ner och han tvingas möta sanningen kring sitt riktiga arv, även om han gillar det eller inte.

Regissör: Guy Ritchie
Skådespelare: Charlie Hunnam, Jude Law, Annabelle Wallis, Katie McGrath, Eric Bana, Djimon Hounsou, Mikael Persbrandt.

Tid: Ej angivet
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 15
Genre: Action Äventyr
Klas Klättermus Och De Andra Djuren I...
Klas Klättermus och hans små vänner i Hackebackeskogen lever farligt. Den glupske Mickel Räv och de andra rovdjuren vill inte skaffa mat på hederligt vis utan hotar ständigt med att äta upp dem. När Stickan Igelkott dessutom försöker att äta upp Farmor Skogsmus är det dags att skriva en lag för att stoppa laglösheten i skogen och till sin hjälp tar de Bamsefar. Nu ska alla djur i skogen vara vänner och det är förbjudet att äta upp varandra. Men Mickel Räv är fortfarande hungrig...

Regissör: Rasmus A. Sivertsen
Skådespelare: Svenska röster: Daniel Norberg, Per Andersson, Lill Lindfors, Vanna Rosenberg, Erik Haag med flera.

Tid: 01:16
Bolag: Svensk Filmindustri
Ålder: Barntillåten
Genre: Animerad familjefilm Barnfilm
Mumien
Tom Cruise spelar huvudrollen i en helt ny version av legenden som fascinerat hela världen sedan mänsklighetens begynnelse: MUMIEN. Den egyptisk drottning Ahmanet (Sofia Boutella) väcks ur sin eviga vila för att hämnas på den värld som på ett orättvist sätt tog hennes liv. Med sig ur graven tar hon en ilska och ett hämndbegär som fått tryckkoka i en gravkammare i tusentals år. MUMIEN tar sig an den klassiska matinéfilmen med ett nytt grepp, och tar oss med på en resa från Mellanösterns svepande sanddyner till den underjordiska värld som gömmer sig under dagens London.

Regissör: Andy Muschietti
Skådespelare: Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallis, Russell Crowe, Jake Johnson

Tid: Ej angivet
Bolag: United International Pictures
Ålder: 15
Genre: Action Äventyr
Patriots Day
Baserad på den sanna historien om terrorattentatet mot Maratonloppet i Boston 2013. Tillsammans med överlevare och resten av Bostons poliskår, leder Tommy Saunders (Mark Wahlberg) jakten på de skyldiga i en kamp mot klockan innan de lyckas slå till igen. Patriot´s Day är en kraftfull berättelse om samhällets mod i eftermälet av en avskyvärd attack som skakade en hel nation.

Regissör: Peter Berg
Skådespelare: Mark Wahlberg, Michelle Monaghan, Kevin Bacon, Melissa Benoist, J.K. Simmons, John Goodman

Tid: 02:10
Bolag: Nordisk Film
Ålder: 15
Genre: Drama Thriller
Pirates Of The Caribbean: Salazar's Revenge
Kapten Jack Sparrow (Johnny Depp) är återigen jagad av sin gamla nemesis, den skräckinjagande Kapten Salazar (Javier Bardem). Salazar tänker förgöra varenda pirat på haven och Kapten Jacks enda hopp om överlevnad är att försöka hitta Poseidons mytomspunna treudd, en kraftfull klenod som ger ägaren total kontroll över haven. Orlando Bloom är tillbaka som Will Turner och Geoffrey Rush ser vi återigen som Kapten Hector Barbossa.

Regissör: Joachim Rønning och Espen Sandberg
Skådespelare: Johnny Depp, Javier Bardem, Orlando Bloom, Geoffrey Rush, Brenton Thwaites, Stephen Graham, Kevin McNally, Martin Klebba

Tid: Ej angivet
Bolag: Walt Disney
Ålder: 11
Genre: Action Fantasy Äventyr
Power Rangers
I actionäventyret Power Rangers möter vi fem gymnasieungdomar som tvingas inse att de måste bli någonting extraordinärt när de upptäcker att deras småstad Angel Grove - och världen - är på väg att förgöras av ett hot från rymden. Utvalda av ödet, inser de att de är de enda som kan rädda planeten, men för att göra det måste de överkomma sina problem och tillsammans bli Power Rangers innan det är försent.

Regissör: Dean Israelite
Skådespelare: Naomi Scott, RJ Cyler, Becky G., Ludi Lin, Dacre Montgomery, Elizabeth Banks, Bryan Cranston

Tid: Ej angivet
Bolag: Nordisk Film
Ålder: 11
Genre: Action Science Fiction Äventyr
Sameblod
Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans kadaverdiciplin och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig för att lämna allt och bli svensk. Hon stjäl sin svenska lärarinnas kläder och identitet och rymmer till Uppsala - men att byta liv visar sig vara mycket svårare än hon trodde.

Regissör: Amanda Kernell
Skådespelare: Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok, Maj Doris Rimpi, Julius Fleischanderl, Hanna Alström

Tid: 01:50
Bolag: Nordisk Film
Ålder: 11
Genre: Drama
Skönheten Och Odjuret
Nu kommer äntligen Disneys älskade och enastående berättelsen om Skönheten och Odjuret till liv för första gången som en helt ny spelfilmsversion. Belle är en intelligent, vacker och självständig ung kvinna som tas till fånga av Odjuret och fängslas i hans slott. Trots sin rädsla blir hon vän med slottets förtrollade invånare och lär sig se bortom Odjurets skräckinjagande yttre. Belle inser att det finns ett gott hjärta och en sann prins under odjurets yta.

Regissör: Bill Condon
Skådespelare: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Emma Thompson, Ewan McGregor, Ian McKellen, Kevin Kline, Josh Gad och Stanley Tucci.

Tid: 02:09
Bolag: Walt Disney
Ålder: 11
Genre: Fantasy Musik Romantik
Smurfarna: Den Försvunna Byn
Smurfarna är tillbaka i ett animerat filmäventyr, där vi får se smurfarna som vi aldrig sett dem förr! En mystisk karta leder Smurfan och hennes vänner Glasögonsmurfen, Klunssmurfen och Muskelsmurfen ut på ett spännande äventyr genom den Förbjudna skogen. Målet: den största hemligheten i smurfarnas historia.

Regissör: Kelly Asbury
Skådespelare:

Tid: 01:30
Bolag: United International Pictures
Ålder: 7
Genre: Animerad familjefilm
The Circle
När Mae Holland blir anställd på the Circle, världens mest framgångsrika internet-bolag, tycker hon att hon fått sitt livs bästa jobb. The Circle länkar ihop användarnas personliga emails, sociala medier, bank och inköp med deras universella operativsystem och skapar en online-identitet och en ny transparant era. Mae blir ansiktet utåt och dess taleskvinna men snart börjar hon förstå vidden av företagets ambitioner och konsekvenserna av deras tjänster.

Regissör: James Ponsoldt
Skådespelare: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Karen Gillan, Ellen Wong, Patton Oswalt, Bill Paxton, Glenne Headly, Poorna Jagannathan, Ellar Coltrane, Nate Corddry

Tid: Ej angivet
Bolag: Noble Entertainment
Ålder: 15
Genre: Drama Science Fiction Thriller
The Founder
John Lee Hancock (The Blind Side, Saving Mr. Banks) regisserar denna osannolika och sanna historia om grundandet av McDonalds och kampen för att kontrollera företaget. Den misslyckade 52-åriga försäljaren Ray Kroc (Michael Keaton) säljer smoothie-blandare till bröderna McDonalds och övertygar dem till sist att starta franchise. Ray kämpar mot bröderna och tar kontroll över företaget och skapar ett globalt imperium.

Regissör: John Lee Hancock
Skådespelare: Michael Keaton, Linda Cardellini, Patrick Wilson, Nick Offerman, Laura Dern, John Carroll Lynch, B.J. Novak

Tid: 01:55
Bolag: Noble Entertainment
Ålder: 11
Genre: Drama Verklighetsbaserad
Wonderwoman
Innan hon blev Wonder Woman var hon Diana, prinsessan av Amazonerna, tränad för att bli en oövervinnerlig krigare. När en amerikansk pilot kraschar på den paradisö hon växt upp, berättar han om en massiv konflikt som härjar utanför ön. Hon bestämmer sig för att lämna tryggheten, övertygad om att hon kan stoppa hotet. Tillsammans med andra kämpar hon för att stoppa alla krig och upptäcker då inte bara sina fulla krafter utan även hennes sanna öde.

Regissör: Patty Jenkins
Skådespelare: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright

Tid: Ej angivet
Bolag: United International Pictures
Ålder: 15
Genre: Action Fantasy Äventyr